Rojtari i Bjeshkëve

“Rojtari i Bjeshkëve” tregon ngjarjen e Fatos Lajçit, një njeri i bjeshkëve, i cili mundohet të mbrojë bjeshkët e Rugovës nga prerjet e shumta dhe shkatërrimi mjedisor. Duke mësuar ngjarjet nga jeta e Fatosit, i rritur në male me vëllaun e tij, ne fillojmë të kuptojmë historinë prapa Fatosit, frustrimin e tij me politikën e pas-luftës, gjetjën e qetësisë tek malet dhe lidhjën shpirtërore me të, si dhe përkushtimin për mbrojtjën e maleve.
Filmi është i mbështetur nga Qendra e Kinematografisë Kosovare.

Shfaq më shumë

Zhanri: Dokumentar
Metrazhi: I gjatë
Regjia: Antoneta Kastrati

Alternate Text
Renditja
Të fundit
  • Alfabetike
  • Të fundit
  • Më të shikuarat