ZANA

Zana është tregimi i Lumes, një grua shqiptare që jeton me burrin e saj Ilirin dhe vjehrrën e saj Remzijen në një fshat kosovar. Ajo ka humbur fëmijën e saj një dekadë më parë në luftë dhe tani është përhumbur nga tmerret e natës dhe nuk mund të mbesë shtatzënë. Të dëshpëruar për një fëmijë, familja braktis mjekësinë moderne dhe kërkon një shërues tradicional që mund ta kursejë atë. Lumja i nënshtrohet ritualeve dhe ekzorcizmave të përpunuara për ta larguar atë nga magjia e zezë që po shkakton infertilitetin e saj. Por kur ajo më në fund bëhet shtatzënë, e kaluara e saj e errët e kohës së luftës kthehet për ta torturuar atë dhe fëmijën e saj të palindur.

Shfaq më shumë

Regjia/Director: Antoneta Kastrati
Skenari/Writers: Casey Cooper Johnson, Antoneta Kastrati
Në role/Stars: Adriana Matoshi, Astrit Kabashi, Fatmire Sahiti, Mensur Safqiu, Vedat Bajrami, Çun Lajçi, Irena Cahani, Bislim Muçaj, Ilire Vinca

Alternate Text
Renditja
Të fundit
  • Alfabetike
  • Të fundit
  • Më të shikuarat